De uitdaging is om een leuke woonbuurt te creëren waar duurzaamheid, ecologie en sociaal contact hand in hand gaan. Een buurt waar ieder op eigen ritme en volgens eigen mogelijkheden aan bijdraagt. Samen maken we van deze gebetonneerde, verouderde witloofboerderij een nieuwe levendige, gezellige plek.

We zijn op zoek naar een diverse groep mensen - jong en oud -, iedereen die zin heeft om zelf mee de krijtlijnen mee uit te zetten van het project. We streven een goede balans na tussen privé/rust en sociaal contact/ontmoeten. Naast een groot gemeenschappelijk paviljoen en een grote gedeelde tuin bouwt ieder ook zijn eigen huis of appartement en bijhorend eigen terras of tuintje. Omdat we het bouwproces starten en opvolgen als groep hebben we het voordeel dat we door groepsaankopen kortingen krijgen en voor niets minder gaan dan BEN woningen (= bijna-energieneutraal) tegen een haalbaar budget.  

Een conviviale buurt waarin buren elkaar kennen, ontmoeten, raad geven en hulp bieden indien nodig. Wij gaan voor een autovrije en kindvriendelijke woonomgeving, een plek waar onze kinderen nog de vrijheid hebben om samen buiten te spelen en te leren van elkaar. Door niet louter te gebruiken maar ook te delen kunnen we bewust omgaan met onze ecologische voetafdruk. Bijvoorbeeld door gebruik van deelwagens en door in het gemeenschappelijk paviljoen een atelierruimte in te richten met gebruiksrecht van gereedschappen & machines.

Onze grootste troeven zijn:

  • Grote gedeelde tuin met o.a. moestuin
  • Atelierruimte
  • Diverse groep met o.a. het Oak Tree-inclusiehuis, jong en oud, ...
  • Locatie: op wandelafstand van het station en het winkelcentrum van Kortenberg
  • Fietssnelweg Brussel-Leuven in de achtertuin
  • Werkgelegenheid in deze regio
  • Autovrije site met voldoende parkeerplaatsen en mogelijkheid tot autodelen