Bewoners

Dorien

Glenn

Lore en Remi

Hey! Ik ben Dorien. Ik woon en werk momenteel in Leuven, maar ik wil al een tijdje opnieuw in Kortenberg komen wonen, opnieuw naar mijn roots en met wat meer groen en minder stadsgewoel rondom mij. Toevallig kwam ik dit project tegen en ik was onmiddellijk geïnteresseerd. Rustig want een groot autoluw gebied, groen want een grote gemeenschappelijke tuin en als extra pluspunt het sociale contact met de buren. De inclusiewoningen van Oak Tree zijn voor mij nog een bijkomende troef om voor dit project te kiezen.

Glenn is 34 jaar en is op dit moment in volle revalidatie.  Hij kiest dan ook de toegankelijke studio.  Hij fietst graag en weet alles van muziek en voetbal.  Reizen is ook een hobby van hem.  Hij speelde vroeger competitie badminton en hij zal dit binnen een paar maanden terug opnemen en G-badminton spelen.  Hij houdt ook van lezen en werkt nu 2u in de bib als vrijwilliger.

Toen ik zag dat er in deze regio een duurzaam, ecologisch en sociaal woonproject kwam wist ik vrij snel dat dit iets voor ons is.  Je buren kennen en elkaar ontmoeten. Wij kiezen ook voor een appartement in dit cohousing-project omdat er heel wat groenruimte zal zijn om zonder zorgen samen met de andere kinderen buiten te spelen.  Ik werk als teamleider in een kinderdagverblijf in Leuven en heb één zoontje van 4 jaar.

Katy en Michel en 2 kinderen

Wouter

Len

We hebben ons altijd thuis gevoeld in een conviviale en kindvriendelijke omgeving met buren die delen en elkaar helpen.
Dit project laat ons toe om niet alleen het huis van onze dromen te bouwen, maar ook het te integreren in een droombuurt.

 

Ik ben een 37-jarige jongeman met het syndroom van Down en werk al 16 jaar bij Amab Zaventem.

Door de prima ligging van het cohousing project negenhoek blijft dit voor mij makkelijk bereikbaar.

Ik hou van muziek, dans, paard, zwemmen, film kijken EN schommelen.

Ik ben wel graag op mezelf en kijk met spanning uit naar mijn intrek in mijn studio!

Vincent en 2 zonen

Kim

Marleen

Klik hier om een tekst te typen.

"In het dagelijkse leven ben ik sociaal assistent en ben ik graag creatief bezig. Ik volg heel graag creatieve workshops rond bijvoorbeeld naaien, juwelen maken, glazuren, planten en koken. Daarnaast heb ik een grote liefde voor de Italiaanse taal en cultuur.
Ik kies voor Cohousing Negenhoek omdat ik het belangrijk vind om in een warme buurt te wonen, midden in het groen. Pluspunten voor mij zijn dat het project in mijn geliefde Kortenberg ligt en dat we samen vorm kunnen geven aan onze eigen buurt. Ik kijk ernaar uit om meer contact te hebben met mijn buren en om dingen te delen, zoals een moestuin, een atelier en de logeerkamers."

Cohousen, het spreekt mij al jaren aan: een deel van het leven delen, nabijheid van mensen die hetzelfde willen, voldoende privacy, het beste van twee werelden. Zelf wil ik dichter bij de stad gaan wonen – mijn dochter woont in Brussel. In deze fase instappen is heel boeiend. We kunnen nog heel veel mee kiezen en beslissen. Ik ben helemaal niet technisch aangelegd, maar over tuin en tuinieren weet ik wel wat af. Het is boeiend met de landschapsarchitect in gesprek te gaan om de tuin te ontwerpen, zodanig dat de tuin voor iedereen een oase kan worden. Ik kijk er al naar uit als de kleinkindjes komen logeren en spelen.

Kandidaat-bewoners

Michel

Suszanska, Damien en zoontje

?

Klik hier om een tekst te typen.

In het dagelijkse leven zijn wij leerkracht en ingenieur. Wij wandelen ook heel graag en houden van muziek.
Wij kijken uit naar de zomeravonden in Cohousing Negenhoek om een deuntje op de gitaar te brengen rond de vuurkorf. Damien kijkt ook uit om een hand te helpen bij het bouwproject gezien zijn professionele ervaring als ingenieur.
Nog een voordeel van cohousing vinden wij dat ons zoontje samen met de andere kinderen kan opgroeien en spelen in de gemeenschappelijke tuin.

Klik hier om een tekst te typen.