Wie gaat waar wonen?

Bewoners

Dorien

Hey! Ik ben Dorien. Ik woon en werk momenteel in Leuven, maar ik wil al een tijdje opnieuw in Kortenberg komen wonen, opnieuw naar mijn roots en met wat meer groen en minder stadsgewoel rondom mij. Toevallig kwam ik dit project tegen en ik was onmiddellijk geïnteresseerd. Rustig want een groot autoluw gebied, groen want een grote gemeenschappelijke tuin en als extra pluspunt het sociale contact met de buren. De inclusie-woningen van Oak Tree zijn voor mij nog een bijkomende troef om voor dit project te kiezen.

Glenn

Hoi iedereen! Ik ben Glenn en ben op dit ogenblik nog in volle revalidatie. Ik doe aan vrijwilligerswerk in de bibliotheek van Hoeilaart. Mijn hobby's zijn wandelen, fietsen, zwemmen, voetbal kijken, muziek beluisteren en reizen. Ik kijk alvast uit naar mijn toekomstige medebewoners. 

Lore en Remi

Toen ik zag dat er in deze regio een duurzaam, ecologisch en sociaal woonproject kwam wist ik vrij snel dat dit iets voor ons is. Je buren kennen en elkaar ontmoeten. Wij kiezen ook voor een appartement in dit cohousing-project omdat er heel wat groene ruimte zal zijn om zonder zorgen samen met de andere kinderen buiten te spelen. Ik werk als teamleider in een kinderdagverblijf in Leuven en heb één zoon van 6 jaar.

Wouter

Kim

Katy en Michel en 2 kinderen

Als ouders van Wouter hebben we voor Wouter gekozen voor een studio in cohousing Negenhoek omdat hij introvert is en uit zichzelf weinig contact maakt met mensen. We hopen dat hij in de bewonersgroep van Negenhoek een beetje vanzelf contact zal maken met de buren, door bv. af en toe mee te doen aan activiteiten die georganiseerd worden in het gemeenschappelijke paviljoen. Spelletjesavond? Samen koken? Filmavondje? Schaaktoernooitje?
Hij houdt van de natuur en heeft het echt nodig af en toe in het groen te zijn, dus de grote gemeenschappelijke tuin is echt een meerwaarde voor hem, zeker als er rustige plekjes zijn.
Wouter is bovendien enorm gesteld op zijn privacy en wil zich af en toe helemaal kunnen terug trekken, en dàt is gelukkig in een cohousingproject ook geen enkel probleem omdat elke woonunit ook volledig op zichzelf staat met eigen keuken, badkamer, terras, tuin...

 

Zsuzska, Damien en Mathieu en Samuel

In het dagelijkse leven zijn wij leerkracht en ingenieur. Wij wandelen ook heel graag en houden van muziek.
Wij kijken uit naar de zomeravonden in Cohousing Negenhoek om een deuntje op de gitaar te brengen rond de vuurkorf. Damien kijkt ook uit om een hand te helpen bij het bouwproject gezien zijn professionele ervaring als ingenieur.
Nog een voordeel van cohousing vinden wij dat ons zoontje samen met de andere kinderen kan opgroeien en spelen in de gemeenschappelijke tuin.

"In het dagelijkse leven ben ik sociaal assistent en ben ik graag creatief bezig. Ik volg heel graag creatieve workshops rond bijvoorbeeld naaien, juwelen maken, glazuren, planten en koken. Daarnaast heb ik een grote liefde voor de Italiaanse taal en cultuur.
Ik kies voor Cohousing Negenhoek omdat ik het belangrijk vind om in een warme buurt te wonen, midden in het groen. Pluspunten voor mij zijn dat het project in mijn geliefde Kortenberg ligt en dat we samen vorm kunnen geven aan onze eigen buurt. Ik kijk ernaar uit om meer contact te hebben met mijn buren en om dingen te delen, zoals een moestuin, een atelier en de logeerkamers."

Len

Ik ben een jongeman met het syndroom van Down en werk al 16 jaar bij Amab Zaventem.

Door de prima ligging van het cohousing project negenhoek blijft dit voor mij makkelijk bereikbaar. Ik hou van muziek, dans, paard, zwemmen, film kijken EN schommelen.

Ik ben wel graag op mezelf en kijk met spanning uit naar mijn intrek in mijn studio!

We hebben ons altijd thuis gevoeld in een conviviale en kindvriendelijke omgeving met buren die delen en elkaar helpen.

Dit project laat ons toe om niet alleen het huis van onze dromen te bouwen, maar ook het te integreren in een droombuurt.

Michel

Vincent en 2 zonen

"Co-housing lijkt me al vele jaren een evidentie: uw eigen privé-woonst gecombineerd met dingen die we kunnen delen in een leuke sociale omgeving. Niet alles, maar sommige zaken zoals grasmachines, ladders, trampolines, speelgoed, wasmachines, gereedschap, enz kunnen gemakkelijk gedeeld worden door de gemeenschap.

Mijn hobbies zijn fietsen met mijn vriendin Linda, samen met vrienden boeken lezen die achteraf besproken worden maar vooral strategische gezelschapsspellen spelen.

Mijn werk bij Toyota is ook een beetje mijn hobby waar ik in de R&D afdeling zit voor het verder ontwikkelen van waterstofvoertuigen. Dat ligt maar 4 km van Co-Housing negenhoek vandaag, dus zal ik elke dag met de fiets kunnen gaan.

Zelf heb ik nooit gebouwd en was eigenlijk veel eerder geïnteresseerd in het leven in een co-housing project dan het bouwen ervan. Maar nu kom ik wel tot de vaststelling dat dit bouwen ook een belangrijk proces is in het elkaar leren kennen en met elkaar leren werken. Het valt al beter mee dan ik verwacht had."

 

Karolien, Wouter, Juno en Oona

Een eigen huis, bouwen of verbouwen,… we waren er totaal (nog) niet mee bezig.
En plots kwam De Negenhoek op ons pad en het voelde goed. Het voelde ‘echt iets voor ons’ en dat is ook de reactie die wij van vrienden en familie krijgen. ‘Wij’ dat zijn Wouter, Karolien, Juno en Oona.

Ondanks dat we er nog niet mee bezig waren, hadden we natuurlijk wel al een idee hoe ons toekomstige huis er zou moeten uitzien. Liefst een energiezuinig huis op een plek waar onze kinderen buiten kunnen spelen in het groen. Want zo zijn we zelf ook mogen opgroeien, beiden in een buurt waar we als kind buiten konden spelen met vriendjes, ravotten in het gras, kampen bouwen tussen de bomen. Een buurt waar je meer zegt dan enkel ‘goeiemorgen’ tegen de buren en waar je dingen kan delen met mekaar. 

Natuurlijk zijn er twijfels en vragen en bezorgheden: ‘Hoe zal het zijn?’ ‘Wat als we over iets in groep niet overeenkomen?’ ‘Hoeveel privacy geven we op?’… Maar de wetenschap dat we niet alleen zijn met deze twijfels en de openheid om hierover te praten, geeft ons het gevoel dat het allemaal goed komt.

Marleen

Cohousen, het spreekt mij al jaren aan: een deel van het leven delen, nabijheid van mensen die hetzelfde willen, voldoende privacy, het beste van twee werelden. Zelf wil ik dichter bij de stad gaan wonen – mijn dochter woont in Brussel. In deze fase instappen is heel boeiend. We kunnen nog heel veel mee kiezen en beslissen. Ik ben helemaal niet technisch aangelegd, maar over tuin en tuinieren weet ik wel wat af. Het is boeiend met de landschapsarchitect in gesprek te gaan om de tuin te ontwerpen, zodanig dat de tuin voor iedereen een oase kan worden. Ik kijk er al naar uit als de kleinkindjes komen logeren en spelen.

Adina en Denis 

We - a Romanian and a Belgian who met in Luxembourg before making Belgium our permanent home - recently joined the Negenhoek project, and couldn’t be more excited.

We’re planning on lots of baking in our Negenhoek apartment, like the cinnamon rolls. Our future neighbours can expect regular free high-calorie treats, with friendly conversation thrown in 🙂. [The Romanian half of the couple is still working on her Dutch skills, which is why this post is in English.]

We chose Negenhoek because it will make our lives simpler. With the train station a short walk away, we won’t have to rely on our car so much, which we think is great. We also chose it for the community and ‘gezelligheid’ factor. We want to know our neighbours, help them out when we can, and not least have lots of people close by to show off our baking

Elvira en Martijn

Ik ben Elvira en ben afkomstig uit Rusland en Martijn uit Limburg. Wij wonen al een tijdje in Kortenberg omdat het heel dicht bij het werk gelegen is.
We waren dus ook op zoek naar ons eigen appartement in de buurt toen we cohousing Negenhoek tegenkwamen. Niet enkel is het perfect gelegen naast het treinstation en de fietssnelweg, het leek ons ook een geweldig concept! Het idee om een gezellige, warme buurt samen uit te bouwen sprak ons meteen aan. Een buurt waar je je buren verder kent dan enkel met naam. Een warme groep mensen waarmee je een babbeltje kan slaan of af en toe samen leuke dingen doen, of gewoon gezellig in de gedeelde ruimtes en de grote tuin samen vertoeven.
Tegelijkertijd heb je je eigen volledig privé woning, met de bijhorende privacy.
Het is dus zoveel meer dan een gewoon woonproject. Het is een visie op een buurt waar mensen warm met elkaar omgaan. Hier kijken we enorm naar uit!

Marianne

Ik ben 55 jaar, alleenstaand, moeder van 3 kinderen, 2 zonen van 24 en 26 jaar en één dochter van 21 jaar.
Ik hou van reizen, wandelen, fietsen, tuinieren. Ik speel badminton in clubverband en doe aan aerobic. Een beetje cultuur, zoals film of toneel mag ook altijd. Verder ben ik een fan van de Spaanse taal en heb daardoor ook interesse in Spanje en Zuid Amerika.
Momenteel woont nog één zoon bij mij en mijn dochter in het weekend, want zij studeert nog en zit op kot. Op het moment van de verhuis zijn ze waarschijnlijk beiden het huis uit en kom ik dus in de cohousing Negenhoek wonen zonder kinderen.
Ik werk in Brussel bij de IT dienst van FOD Volksgezondheid en doe analysewerk voor software op maat. Momenteel werk ik 1 dag per week van thuis, buiten corona tijden uiteraard. Volgend jaar verhuizen we naar een andere locatie en zal thuiswerk opgetrokken worden tot 2 à 3 dagen per week.

Nele

Ik ben Nele, 39 jaar, alleenstaand en geen kinderen. Ik ben al lang geïnteresseerd in co-housing, vooral omwille van het duurzame en toekomstgerichte aspect. Ook de ontwikkeling van een gemeenschapsgevoel vind ik belangrijk. Na een tijdje in het buitenland gewoond en gewerkt te hebben, vond ik het tijd om terug naar België te keren. De omgeving van Leuven sprak mij het meest aan, dus voor mij komt dit project dan ook op het juiste moment. Ikzelf ben eerder een introverte huismus die graag dingen maakt: Juwelen, taarten, confituur, gehaakte handtas, robots. Ik beluister graag muziek, dans graag en geniet af en toe van een culturele activiteit.

Martje

Hobby’s zijn veel lezen, schrijven, bakken en mijn katje aaien. Finn is een zeer lieve en grote mooie witte kat. 

Het lijkt me al lang heel tof om the cohousen en door Oak Tree projects is dit nu mogelijk voor mij. Ik heb namelijk chronische pijn en een spierziekte die ervoor zorgen dat alles wat moeilijker loopt.

Waar ik vooral naar uitkijk, naast het wonen daar, zijn de toevallige babbeltjes met de medebewoners.

Ida, Lucas, Zoé en Elias

Wij zijn een Frans-Nederlands sprekend stel. We wonen in Brussel en hebben twee kinderen, Zoé en Elias. Ida werkt als leerkracht op een basisschool. Daarnaast houdt ze erg van reizen, lange afstand lopen en wandelen. Zoé heeft een passie voor kraanwagens en vindt het leuk om voorgelezen te worden. Elias houdt van dieren en treinen en is daarnaast ook nog een hele goede danser. Lucas werkt in logistiek en houdt van reizen, sport en tuinieren.  

We hebben gekozen voor cohousing omdat het ons fantastisch lijkt om een goede band met onze buren te hebben en voor onze kinderen om een goed band te hebben met de buurkinderen.

Reiner en Linda

Wij zijn Reiner en Linda en we hebben met Negenhoek de bruisende omgeving gevonden die we zochten om met één voet in de natuur en toch ook één voet in de stad te wonen. We hebben een grote kinderwens en zoals het Afrikaanse gezegde gaat: "het neemt een dorp om een kind op te voeden". We hopen dat jullie dat dorp kunnen zijn.

 

Caroline en Luna

Wij zijn Caroline en dochter Luna. Tijdens dit vreemde coronajaar werd duidelijk hoe we het liefst willen wonen: in een groene, kindvriendelijke buurt waar we veilig kunnen spelen en fietsen, met aandacht voor de buren en voor de planeet, met voldoende privacy maar ook ruimte voor sociaal contact, op pendelafstand van Brussel. Toen we cohousing Negenhoek ontdekten, pasten onze puzzelstukjes heel mooi in elkaar en hebben we niet lang getwijfeld om in te stappen in dit project.

Nieuwe kandidaten